logo-overstroom

Galerie Overstroom presenteert zaterdag 29 juni de expositie “Buiten Japan” met werk van Philo Ouweleen

Philo Ouweleen 2020. Lotus pond from the series Japanese Garden

Het kleurrijke werk op papier  – een combinatie van schilder en tekenkunst – van Philo Ouweleen kenmerkt zich door ferme (contour)lijnen en vlakheid en egale kleurvlakken, waarbij zij teruggrijpt op de beeldtaal uit Japanse animatie, strips en houtsneden. Japan is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Er is focus op het Japanse buitenleven: tuinen, rijstvelden en tempels, kleine oases van rust en natuur. Ze maakt ruimte voor het alledaagse, intieme, rurale en het minder bekende. Ze toont Slowing down in Itoshima, het resultaat van een artist in residence in Japan, Itoshima (Studio Kura) in april van dit jaar.
Maar ze laat ook werk zien waar ze zich op Buiten Japan richt; zoals collages waarbij jonge vrouwen een centrale rol spelen. In de serie Intimacy zien we kleine waterverf schilderijen waarin aanraking en lichaamstaal gevoelens van intimiteit en genegenheid verbeelden.
 
Stap in deze kleurrijke oase van rust, natuur en verbeelding en ontdek de veelzijdigheid van kunst op papier en de verhalen achter Philo Ouweleens intieme en verhalende werk.

De opening is zaterdag 29 juni 17.00 uur.
De expositie is van zondag 30 juni t/m zondag 14 juli.

 


> Naar de pagina van de kunstenaar