logo-overstroom

Galerie Overstroom presenteerde 18 mei de expositie “Buiten” van Monica de Wit

“Alles wat buiten gebeurt is belangrijk voor het werk van Monica. Menige wandeling hebben we samen gedaan. Wij hebben dat natuurlijke en buiten met elkaar gemeen. We leggen alles vast met fotografie maar ook in ons hoofd. “ Zo vertelde fotograaf/beeldhouwer Yvonne de Boer-Cock bij de opening van de expositie “Buiten” over hoe ze bij de Gaasperplas of in het Amsterdamse Bos samen rondzwierven en hoe daar later de landschappen van geschilderd werden.

Bij de opening te midden van al die landschappen en zeegezichten kijken de bezoekers naar de schilderijen. Terwijl pianiste Jina Sumedi zorgt voor de muziek bewonderen ze het kleurrijke levendige werken van bos, hei en levend water met de bewegende wolkenluchten boven de horizon.

Speech van fotograaf/beeldhouwer Yvonne de Boer-Cock bij de opening op 18 mei van expositie “Buiten” van Monica de Wit.

Hoe ‘buiten-gewoon’ is het als je gevraagd wordt een opening te verzorgen? Iets “buiten” verwachting dus.
Maar ik geef daar graag gehoor aan.
De titel “buiten” en de teksten van de galerie dekken de lading. Alles wat buiten gebeurt is belangrijk voor het werk van Monica. Wij hebben dat natuurlijke en buiten met elkaar gemeen. Menige wandeling hebben we samen gedaan, is het nu de Gaasperplas of het Amsterdamse Bos. We leggen alles vast met fotografie maar ook in ons hoofd.
Monica gaat veelal direct aan de slag, schetsend om daarna op het doek verder te gaan, doorgaans plein air.
Wij voeden elkaar om zo tot goede resultaten te komen, met ferme streken wordt het buiten dan weergeven.

Succes met deze fraaie expositie waarmee het “buiten” binnen kan komen!


> Naar de pagina van de kunstenaar