logo-overstroom

Bert Grotjohann wordt 85, de kunstenaar van de Kadijken in drie galeries!

Grotjohann1

Bert Grotjohann (1939, Rotterdam) is een veelzijdig kunstenaar: Glaskunstenaar, beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus. Ter gelegenheid van 85e verjaardag wordt op vier plaatsen in de Amsterdamse Kadijkenbuurt zijn werk geëxposeerd.
In Galerie Overstroom is er ruimte voor zijn olieverfschilderijen.
Het werk van Bert Grotjohann kenmerkt zich door eigenzinnige vormen en een rijk beeldend vermogen. Niet gevangen in een stijl of richting, maar in spontane actie ook een minutieuze uitwerking van figuratieve details, waarbij de oude schildertechnieken gerespecteerd worden.

Begonnen als ontwerper ontstonden in de jaren zestig vanuit figuratieve tekeningen abstracte en surrealistische werken op papier, waaronder een grote hoeveelheid etsen en litho’s. In de jaren ’70 - ’80 voerde hij omvangrijke monumentale opdrachten uit zoals. wand-reliëfs in mixed media en glasramen. Bert Grotjohann combineert glasfusion met schilderkunst in zijn werk. Hij werkt nog steeds, veelal in opdracht. Naar aanleiding van zijn reis door Japan maakte Grotjohann tekeningen met (kleur) potlood. In de expositie in Galerie Overstroom zijn o.a. door Japan geïnspireerde schilderijen te zien.

Van Bert Grotjohann toont ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag in Galerie Art-Quadraat (Hoogtekadijk 195, 1018 BK) zijn glaskunst, bij galerie Weerdruk (Entrepotdok 42, 1018 AD) zijn grafisch werk en bij galerie Overstroom zijn schilderwerk.


Iedereen welkom vanaf zaterdag 24 februari 13.00 uur.

De expositie is in februari op zaterdag 24, zondag 25, en in maart op zaterdag 2 en zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10.
De openingstijden zijn bij deze exposities zaterdag en zondag 13 – 17 uur.

> Naar de pagina van de kunstenaar.