logo-overstroom

Opening expositie “Lopen, liep, gelopen” van Kiek Jansen op 23 april

 Opening Kiek Jansen 1

“Deze tekeningen met het eendje zijn ontstaan, om deelnemers te helpen de Nederlandse taal beter te begrijpen en te leren. Het eendje is zomaar ontstaan, misschien omdat ie zo eenvoudig is, weinig lijntjes, geestig. Kiek is sinds eind 2016 actief bij BOOST.
Het gaf haar voldoening om het eendje zo te zien, met al die emoties, maar voornamelijk om te zien dat mensen zo echt iets konden begrijpen.” Zo vertelde Karin Enzivino, oud-programma coördinator van BOOST bij de opening van de expositie “Lopen, liep, gelopen” van Kiek Jansen. “Zo kwamen er altijd ook een paar mensen expres voor Kiek op de dinsdagmiddag langs.”
BOOST in Amsterdam Oost is een ontmoetingsplek waar mensen met en zonder vluchtachtergrond samen komen voor een groot gratis programma, aangeboden door vrijwilligers.
De meeste mensen komen af op het leren van de Nederlandse taal. Er zijn ook activiteiten die je de weg wijzen in de samenleving (hoe werkt de zorgverzekering, wat is de rol van de polities, ik mag stemmen voor de gemeente verkiezingen, hoe doe ik dat?, etc.).

 

>> Lees hier het opening verhaal van Karin Enzivino

>> Naar de kunstenaar