logo-overstroom

Opening expositie “Papier & Porselein” van Trees van Mansfeld (kleurrijke knipsels) en Judith de Vries (kleurrijk porselein)

opening november 2

Samen hardlopen in het Amsterdamse Oosterpark, daar kwamen Judith de Vries en Trees van Mansfeld elkaar tegen. Daar werd het idee geboren om samen te exposeren. “En hier zie je de bomen uit het park in onze kunst terug” zeiden de kunstenaars zaterdag 6 november op de opening van hun expositie “Papier en Porselein” in Galerie Overstroom. En in het porselein van Judith en de knipsels van Trees zie je de silhouetten van de bomen.
Het is de start van een drukbezochte tentoonstelling. Regelmatig staan bezoekers op de stoep te wachten omdat door Corona er maar zes mensen tegelijkertijd naar binnen kunnen.
Judith de Vries vertelt op de opening over haar technieken waarmee ze het mooie, dunne en vaak kleurrijke keramiek maakt. Bij deze expositie wordt het gecombineerd me de knipsels van Trees, ingelijst aan de muur. Trees vertelt hoe ze papier knipt en schuift tot er de markante bomen met kruinen en wortels ontstaan zijn.
Op deze expositie valt op hoe de kleuren van de knipsels van Trees aansluiten bij het werk van Judtith. “Een heel mooie combinatie”, zeggen Trees en Judith volmondig.

>> Naar Judith de Vries

>> Naar Trees van Mansfeld