logo-overstroom

Galerie Overstroom presenteert Expositie “Papier & Porselein” van Trees van Mansfeld (kleurrijke knipsels) en Judith de Vries (kleurrijk porselein)

Papierwerk en Porcelein van Trees van Mansfeld en Judith de Vries

Judith de Vries maakt al meer dan 35 jaar werk van ingekleurde porseleinklei. Trees van Mansfeld “tekent met een schaar”, ze knipt uit allerlei soorten kleurig papier plant- en boomvormen.
Judith de Vries en Trees van Mansfeld kennen elkaar van hardlooptraining in het Oosterpark in Amsterdam. Ze hebben allebei een beeldende opleiding gevolgd maar sloegen elk een andere weg in.
Judith de Vries maakt als professioneel keramiste prachtige kleurige porseleinen vazen, kommen en sieraden Ze kleurt porselein in met kleur pigmenten, waardoor er een heel scala aan heldere kleuren ontstaat. Ze ontwerpt verschillende patronen, decoratie is een essentieel onderdeel van de vorm, en geen toevoeging achteraf.
Trees van Mansfeld tekent eerst buiten bomen en planten en later knipt ze de tekeningen na uit kleurig papier. Met de verschillende knipsels probeert ze de natuur te benaderen door in al die vormen en lijnen ritme aan te brengen door ze over elkaar heen en naast elkaar te leggen. Kleuren kiezen en combineren, de kleur rood ontbreekt meestal niet.
Deze knipsels blijken mooi te passen bij het ruimtelijke werk van Judith.
“We delen ons enthousiasme voor kleur en vorm van bomen en blaadjes en dat werkt heel inspirerend. Zoals ook te zien is in ons werk dat we samen exposeren in galerie Overstroom.”
Zie ook de filmpjes: het filmpje van Trees (https://www.youtube.com/watch?v=y2tixrVXu6s) en het filmpje van Judith (https://youtu.be/DWke2aSyd4Y)


Expositie vanaf zaterdag 6 november (opening 17 uur) t/m zondag 21 november.


In Galerie Overstroom houden we ons aan de covidregels: bij de opening van een expositie doen we een coranacheck naar de QR-code. Bij ‘gewoon’ galeriebezoek kunnen we hoogstens zes bezoekers tegelijkertijd toelaten, de anderen moeten dan even wachten.

 

>> Naar Judith de Vries

>> Naar Trees van Mansfeld