logo-overstroom

Expositie “Irene Hertel 80. Een retrospectief”

meerkoet

Zie de film van het inrichten van de expositie "Irene Hertel 80. Een retrospectief." in galerie Overstroom:

Vanaf zondag 25 oktober is de expositie “Irene Hertel 80. Een retrospectief” van het gevarieerde werk van Irene Hertel in Galerie Overstroom te zien. Ze is dit jaar 80 geworden en ze is ook dertig jaar zeer actief kunstenaar.
De variatie aan werkwijzen en gebruik van materialen in haar jarenlange kunstenaarsbestaan beleven we bij de expositie “Irene Hertel 80. Een retrospectief”. Zeefdrukken van dierenportretten, vrouwenportretten, landschappen, havengezichten, afgedrukt als monoprinten in heldere sterke kleuren. Prachtige landschappen in honderd tinten grijs door het gestuurd “spontaan” mengen van zwart en wit. Boslandschappen die met kranteninkt-rubbing gemaakt zijn. Haar twee recentste werken “Dag en Nacht”, ‘gewoon’ acryl op doek. En van het begin van haar carriére vier etsen met een stripverhaal van Roodkapje in Amsterdam. Daar tegenover hangt het olieverfschilderij van het blonde model Eeltje in het rood, ook van dertig jaar geleden.

Expositie zondag 25 oktober tot en met zondag 8 november. Bij deze bijzondere expositie is de galerie naast de reguliere opening op vrijdag – zondagmiddag ook extra op donderdag 30 oktober en 6 november open, van 13 tot 18 uur.
Irene Hertel is zelf in ieder geval op de donderdag en de zaterdag aanwezig.
In verband met het Coronavirus kunnen we maar 3 bezoekers tegelijk binnen laten en verwachten we dat u een mondkapje draagt.

 

>> Naar de website