logo-overstroom

Opening expositie “Kijken door de Bouwende Stad” prints van Hilly van Eerten

 Opening Hillyvaneerten

Opening zaterdag 27 oktober om 17.00 uur

“U zult versteld staan , wat Hilly allemaal verbeeldt, van de aanleg van de metro in Amsterdam, de verbouwing van station Utrecht, tot aan het Hollandse item van de ontelbare fietsen. Hilly kijkt, kijkt en kijkt en componeert de beelden tot veelzijdige digitale Art Prints. Het gaat hier om een eigenzinnig verrassend handschrift.” Zo introduceerde bij de opening de grafisch kunstenaar van de natuur Jops Jacobs de expositie.
“Hilly van Eerten is een groot talent in het maken van digitale art Prints. In deze solotentoonstelling ziet u een mooie selectie van haar werk. Als u haar website bezoekt kunt u blijven dwalen door haar thema’s. Ze betreffen vrijwel altijd de dynamiek van een haastig bewegende, veranderende stad. Hilly kijkt, kijkt en kijkt en componeert de beelden tot veelzijdige digitale Art Prints. Het gaat hier om een eigenzinnig verassend handschrift.
Ze gaat vrij om met verticale en horizontale, ruimtelijke lijnen, die een muzisch spel aangeven, het beeldvlak bepalen, haast bespelen. Haar sprekende heldere kleurencomposities versterken het beeld.
Het is een prestatie! Het betreft een uniek oeuvre Ze is een kunstenares van de 21 eeuw en ik zie graag , dat ze opgenomen word in het kloeke naslagwerk van vrouwen in de eenentwintigste eeuw.”
De opening werd ook een muzikale belevenis omdat Harbert Grezel met 20 mondharmonica’s en een draagbaar orkest onze vergaste op Herbie Blues.

>> Naar de gehele toespraak van Jops Jacobs

>> Meer over Hilly

>> Website van Hilly van Eerten