logo-overstroom

Opening expositie " Netwerken" van schilderijen van Wim Drion

opening wim drionOpening 3 maart 17.00 uur

“De vrije kunstenaar Wim loopt op Paros rond en raakt gebiologeerd door de kleur van het strand, door de structuur van zand dat even daarvoor nog overspoeld was door water, door rommel die is achtergebleven, door de railing van een schip, de boeggolf van een vissersboot of een stapel netten op de kade. Hij besluit ze te gebruiken voor een foto, een tekening, een schilderij en zet de eerste lijnen of vegen verf op papier of doek. Het begin van jouw persoonlijke, vaak haast abstracte manier van schilderen van een detail dat sfeerbepalend is voor het geheel.” Zo beschreef Tom Clijsen op de opening van de expositie "Netwerken" hoe Wim Drion aan het werk gaat met zijn schilderijen. “Een kwetsbaar gebeuren omdat het getoetst gaat worden aan de waarderende of onverschillige of onbarmhartige blikken van collega's, critici en het publiek. Naar mijn gevoel is daar een zekere moed voor nodig, onafhankelijkheid ook en een gevoel van noodzakelijkheid, van niet anders kunnen en willen. Gelukkig hebben kunstenaars die moed, daarbij geholpen door het netwerk van beroepsgenoten, waarmee zij in gesprek blijven en hun beroep organiseren en door bewonderaars die hen de bevestiging geven die ook zij nodig hebben.

De bewonderaars keken hun ogen uit op de grote en kleinere schilderijen bij de sfeervolle opening van deze expositie in Galerie Overstroom.

>> Lees verder de openingswoorden van Tom Clijsen, ex-Directeur Educatie, Welzijn, Cultuur en Recreatie van de Gemeente Nijmegen.

 

>> Meer over Wim Drion