logo-overstroom

Opening expositie “Verschilderen” van schilderijen en keramiek van Heleen van Deenen

opening februariOpening expositie “Verschilderen” van schilderijen en keramiek van Heleen van Deenen in Galerie Overstroom

“Bij de slectie van deze expositie is verbazingwekkend genoeg is er ook één schilderij uitgekozen die op dat moment nog niet klaar was. Kijk maar of jullie die er tussen uit kunnen vissen”. Zo omschreef Heleen van Deenen bij de Opening van haar expositie ‘Verschilderen’ op 25 februari 2017.

“In die selectie is heel spontaan een mooie balans ontstaan: verschillende stijlen, veel nieuwe, en wat oudere schilderijen. Schilderijen die keer op keer veranderd zijn tot het uiteindelijke resultaat, soms werd een portret een landschap, of andersom. Daarom heet deze expositie "Verschilderen".

Er zijn echter ook een paar schilderijen die in enkele dagen klaar waren. Portretten en landschappen zijn te zien, en een aantal schilderijen die geen van beide zijn, en die misschien surrealistisch genoemd kunnen worden.
Het is heel plezierig om het hier te zien hangen en het is vaak verrassend te horen wat anderen erin zien.”

Met de muziek van gitarist Florian Hierdeis en trombonist Werner Mazurel kreeg de opening een geweldige jazzy omlijsting.

 

 

>> Meer over Heleen van Deenen