logo-overstroom

Kunstenaar: Kees C. Reek

Kunstenaar: Kees C. Reek

MilesKees Reek (1956, Amsterdam) woont in Amsterdam.

Hij is beeldhouwer in hout en steen. Autodidact.

Hij maakt abstracte en semi figuratieve werken. De aanleiding voor abstracte werken komt meestal uit de vorm, kleur of de tekening van een nieuwe steen of stuk hout, waarbij de uiteindelijke compositie zich tijdens het hakken ontwikkelt.

De semi-figuratieve werken ontstaan vaak naar aanleiding van artikelen, foto’s e.d. die langzaam evolueren tot een drie dimensionale vorm waarbij het oorspronkelijke idee soms nog maar moeilijk te herkennen is.

Kees reek werkt 'taille directe' zonder voorstudies, rechtstreeks handmatig hakken in steen of hout. Zijn creativiteit wordt gestuurd door de essentie van de vorm en de wil het materiaal volledig te beheersen. De soms grillig handgehakte beitelstrepen / -structuren hebben in contrast met glad gehakte of geschuurde vlakken een vormversterkende, accentuerende werking. Robuustheid in de vorm, gecompliceerd lijnenspel of juist fragiele door de natuur geïnspireerde patronen, de eerste ontmoeting met de steen is bepalend.

“Ik zoek in mijn natuurstenen beelden de mogelijkheden van het materiaal zoveel mogelijk op. De handmatige werkwijze geeft alle ruimte de vormen en lijnen gedetailleerd uit te voeren, waarbij op de huid van het beeld de beitelslag zichtbaar blijft.”

Exposities: o.a.
Wester-Amstel, Amstelveen.
Galerie Spiegeling Art, Amsterdam.
Galerie Meneer de Vries, Harderwijk.
Galerie de Salon, Amsterdam.
Open atelier Plantage-Weesperbuurt, Amsterdam
Funen Gallery, Amsterdam

>> Naar de website van Kees