logo-overstroom

Kunstenaar: Nella Montfoort

KinkyNella Montfoort (Dordrecht 1948) begon haar opleiding in Eindhoven (AIVE) en voltooide haar studie Vrij Schilderen aan de Koninklijke Akademie voor Kunst en Vormgeving te 's-Hertogenbosch. Daar kreeg zij onder anderen les van Eugène Brands en Edgar Fernhout. Tijdens haar studie ontving zij in 1974 de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst.

Na haar afstuderen vertrok zij in 1979 naar Amsterdam waar zij nog steeds woont en werkt.

Onlangs kreeg zij de opdracht om werk te maken voor het Van Abbemuseum in Eindhoven; dat is opgenomen in de collectie van het museum.

Zij exposeert regelmatig in Nederland en daarbuiten.

Haar werk is vertegenwoordigd in rijks-, gemeente-, bedrijfs- en privécollecties in Nederland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Groot-Brittannië en de V.S.

Publicaties over haar werk zijn verschenen in kunstmagazines en in diverse dag- en weekbladen.

Over haar werk: 'droomtheater'
Nella schildert bij voorkeur met olieverf en werkt ook met pastel en gemengde technieken, gouache, etsen en beschilderde objecten.

Ze schildert mysterieuze portretten met een magische lading: engelen, godinnen en demonen, gemaskerde poppen en reuzinnenpumps. De fascinatie voor het mysterie van liefde en haat, erotiek, mythologie, metamorfosen en de tegenstelling van de lichte en duistere kanten hiervan, is een leidraad in haar werk: Het onalledaagse van het leven als een boeiend theater. Daarom nu de expositie van "Droomtheater".

Naast het schilderen en tekenen heeft Nella zich ook altijd bezig gehouden met filmen, fotograferen, theaterperformances, en haar grote passie: dansen. In Flamenco en Tango zijn poëzie, liefde en dood aanwezig en in haar kleurrijke oeuvre is daar altijd wel een spoor van terug te vinden.

Voor meer informatie zie: www.nellamontfoort.nl

Titel schilderij: Kinky