logo-overstroom

Galerie Overstroom presenteert zaterdag 29 juni de expositie “Buiten Japan” met werk van Philo Ouweleen

Philo Ouweleen 2020. Lotus pond from the series Japanese Garden s

Het kleurrijke werk op papier van Philo Ouweleen – een combinatie van schilder en tekenkunst –kenmerkt zich door ferme (contour)lijnen en vlakheid en egale kleurvlakken, waarbij zij teruggrijpt op de beeldtaal uit Japanse animatie, strips en houtsneden. Japan is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Er is focus op het Japanse buitenleven...

Lees meer...

Galerie Overstroom presenteerde 18 mei de expositie “Buiten” van Monica de Wit

monica opening2

“Alles wat buiten gebeurt is belangrijk voor het werk van Monica. Menige wandeling hebben we samen gedaan en we leggen alles vast met fotografie maar ook in ons hoofd.“ Zo vertelde fotograaf/beeldhouwer Yvonne de Boer-Cock bij de opening van de expositie “Buiten” over hoe ze bij de Gaasperplas of in het Amsterdamse Bos samen rondzwierven en hoe daar later de landschappen van geschilderd werden...

Lees meer...

Galerie Overstroom presenteerde 6 april expositie “Mijn mensen” met uiteenlopend werk van Annechien van de Weijer

opening1 Annechien van de Weijer toont op deze expositie haar gevarieerde werk over een langere periode. Graficus en tekenaar Piet Eimers wijst op haar uiteenlopende werk. Hij wijst er op hoe ze in haar werk de portretten naar voren laat komen door ze los in de ruimte te plaatsen.
Vaak zien we de mensen samen met hun huisdieren. Op de kleinere, maar o zo fijne pentekeningen zien we vaak kinderen. Annechien zit zelf ook als kleuter naast haar broer Joost op een tekening af te wachten.
Op een opvallende plaats achter....

Lees meer...

Verslag expositie: Bert Grotjohann wordt 85, de kunstenaar van de Kadijken in drie galeries!

Grotjohann (1) Bert Grotjohann (1939, Rotterdam) is een veelzijdig kunstenaar: Glaskunstenaar, beeldhouwer, schilder, tekenaar en graficus. Ter gelegenheid van 85e verjaardag werd op vier plaatsen in de Amsterdamse Kadijkenbuurt tegelijkertijd zijn werk geëxposeerd. In Galerie Art-Quadraat zijn glaskunst, bij galerie Weerdruk zijn grafisch werk en bij galerie Overstroom was er ruimte voor zijn schilderwerk. Daar kwamen zijn kleurrijke olieverfschilderijen en tekeningen met kleurpotloden met het door Japan geïnspireerde werk aan de orde. We zagen afbeeldingen van geisha’s en kubistische composities met symbolen zoals cirkels....

Lees meer...