logo-overstroom

Galerie Overstroom presenteert Expositie “Dwaalgasten” van Niek Bruynzeel vanaf zaterdag 15 januari

Olieverf linnen Rode Engel Niek Bruynzeel

Galerie Overstroom is vanaf 15 januari weer open, vrijdag – zondag 12 – 17 uur, maar………Er kunnen maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd binnen zijn: 3!. Wanneer u geen zin hebt om te wachten maak dan vooraf telefonisch een afspraak bij Galerie Overstroom (020 7727826) of de kunstenaar Niek Bruynzeel (06 22818728).

En we controleren op de QR-code en we dragen allemaal een mondkapje!

“Mijn werk is een soort reizen zonder bestemming vooraf. We zien wezens en landschappen in vervreemdende situaties.”
Niek Bruynzeel geeft ons in de expositie “Dwaalgasten” een beeld van zijn omvangrijke werk. Vooral.……

 

Lees meer...

Galerie Overstroom presenteert 11 december foto-expositie “Modern times en mannelijk naakt” van Rogier Alleblas

Rogier Alleblas

Foto Expositie “Modern times en mannelijk naakt” van Rogier Alleblas open zonder opening.

Deze foto expositie ging wel open maar zonder opening. Door de nieuwe corona-maatregelen een dag eerder kon het wel open maar zonder opening. Gelukkig kwamen de bezoekers gewoon.
Velen keken thuis naar de film over de werkwijze en het werk van fotograaf Rogier Alleblas..……

 

Lees meer...

Opening expositie “Papier & Porselein” van Trees van Mansfeld (kleurrijke knipsels) en Judith de Vries (kleurrijk porselein)

opening november 2 Samen hardlopen in het Amsterdamse Oosterpark, daar kwamen Judith de Vries en Trees van Mansfeld elkaar tegen. Daar werd het idee geboren om samen te exposeren. “En hier zie je de bomen uit het park in onze kunst terug” zeiden de kunstenaars zaterdag 6 november op de opening van hun expositie “Papier en Porselein” in Galerie Overstroom. En in het porselein van Judith en de knipsels van Trees zie je de silhouetten van de bomen.……

 

Lees meer...

Opening expositie “Wandeling naar het strand” van Ferdi Visser

opening ferdi visser 2 “In mijn schilderijen met gekreukt papier kwamen de beelden van de wandeling naar zee en de theorie van Carlo Rovelli samen. …..”
Bij deze tweede exposite in de na-coronatijd konden bij de opening van de expositie “Wandeling naar het strand” in Galerie Overstroom” op zaterdag 9 oktober weer veel mensen als van ouds binnen aanwezig zijn. Iedereen toonde zijn QR-code.
Het was een traditionele opening waarbij de schilder zelf de achtergronden en de werkwijze toelichtte: “De cellen, die ik maakte door gekreukeld papier op doek te lijmen, staan voor de celstructuur van de ruimte....

 

Lees meer...