logo-overstroom
expositie

Kunstenaar: Ina Baaijens

Ina Baaijens (Middelburg, 1949) woont in Amsterdam en in Vitry-Laché in de Franse Bourgogne.

  • Tekende als kind graag winterlandschappen.
  • Volgde in de jaren '80 een aantal jaren teken- en schilderlessen bij Agatha Koers en Lea Pagnier.
  • Pakte vanaf 2006, na het afsluiten van de professionele loopbaan, het tekenen en schilderen weer op.
  • Sloot zich in 2007 aan bij het Amsterdamse Centrum voor Beeldende Kunst De Zondagsschilders en krijgt daar nog steeds les van Maria Heideveld in verschilllende technieken.
  • Werd door Sophie van Blaaderen van de Amsterdamse Inloopacademie de kneepjes van het schilderen met olieverf bijgebracht.
  • Volgde in de zomer van 2011 en 2012 in Frankrijk de inspirerende en leerzame masterclasses Portretschilderen in olieverf van Ben Lustenhouwer.

Ina Baaijens over haar werk:

“Ik maak schilderijen waar ik vrolijk van word. Realistisch naar de natuur zoals ik die waarneem. De keuze van onderwerpen ligt niet echt vast, hoewel het schilderen van portretten wel regelmatig terugkomt. Het maken van elk nieuw schilderij is een avontuur. Eigenlijk vind ik alles een oefening en een uitdaging. Je hebt een bepaald beeld in je hoofd van waar je naar toe wilt maar tijdens het schilderen sla je soms geheel nieuwe wegen in. Dat maakt het juist zo leuk en spannend. Ik schilder meestal in olieverf maar soms ook in aquarel.

Veel schilders inspireren mij, te veel om op te noemen. Franse en Hollandse impressionisten bijvoorbeeld, maar ook bewonder ik schilders als Rik Wouters en Kees Verwey.”

 

Tentoonstellingen:

2007, 2009, 2011: Groepstentoonstellingen De Zondagsschilders in de Mozes- en Aäronkerk in Amsterdam.

 

Meer over Ina Baaijens: www.inabaaijens.blogspot.nl