logo-overstroom
expositie

Marijke Oomen: Buiten in en om Amsterdam

Marijke Oomen Amsterdam

Marijke Oomen (Rijswijk, 1947) woont in Amsterdam. Ze volgde de opleiding 
leraar tekenen en schilderen V.O. aan de Hogeschool van Amsterdam, met voorkeur voor aquarel, acryl en diverse etstechnieken.
Na 10 jaar op het Amsterdams Grafisch Atelier te hebben gewerkt in allerlei grafische technieken ets, houtsnede en linosnede en carborundum en eigen bedachte wijzen van werken, heeft ze een pauze genomen. Ze gaf in die tijd tussen 1970 en 2016 ook les aan kinderen en volwassenen.

Marijke Oomen over haar werk nu: “Vanuit de natuur of uit mijn eigen verbeelding treft mij de sfeer en die vertaal ik naar kleur, lichte en donkere accenten en bewerkingen van het oppervlak. Ik reageer tijdens het proces van werken en vaak kan ik het ook niet meer herhalen wat ik heb gedaan. 
Enkele jaren voor de corona crisis ben ik veel gaan wandelen en vooral tijdens de corona periode ben ik ook weer gaan tekenen en ben dat blijven doen. Bomen, landschappen, dieren en portretten neem ik waar. Bomen zijn mijn vrienden in de natuur. Ik laat me er door de natuur inspireren en vervolgens reageer ik daar weer op. Gevoelde Interpretaties. Steeds weer een avontuur, geen letterlijke afbeeldingen, zodat het resultaat ook voor mij altijd een verrassing is. Ik werk met potlood, kleurpotlood, inkt, en aquarel. Aquarel is mijn favoriete medium. Grafiek is heel geschikt om met hetzelfde steeds Iets nieuws te zeggen. Van één plaat kan je met meerdere drukken een verschillende sfeer uitdrukken.”

De komende expositie (in Galerie Overstroom) is een mix van landschap, bomen en dieren .

Ze exposeerde in oude kerken , in café's en restaurants, in publieke gebouwen, in galerieën, in binnen- en buitenland. In 2014 was er al in Galerie Overstroom een tentoonstelling van Marijke Oomen van kleuretsen van haiku en aquarellen.

Een paar exposities van de laatste jaren zijn:
2017 W G galerie Amsterdam, etsen.
2020 Treurwilg Mauritskade aquarel (particuliere aankoop)
2021 Kleine Zoogdieren aquarellen (particuliere aankoop)
2022 Brug kleur ets. (particuliere aankoop)
2023 Galerie Lego, Lima grafiek

Zie haar website: http://marijkeoomen.kunstinzicht.nl