logo-overstroom
expositie

Kunstenaar: Jeanne Betlem

Jeanne BetlemJeanne Betlem (1938, Muiden) woont in Alkmaar.

Ze schildert met olieverf warme, kleurige dieren (paarden en honden), landschappen en mensen waaronder haar kleinkinderen. Op de schilderijen zie je de trouwe honden en rennende paarden uit haar leven.

Ze komt uit een kunstzinnige familie: vader tekende, een zus is pottenbakster en een halfzus schildert ook. Moeder was vanaf het begin lid van Krommeniër Schilderkring.

Jeanne Betlem kwam door haar moeder ook in de schilderkring waar ze één van de oudere leden is. Ze kreeg les van Arnold Dets, Selma Timmermans en tegenwoordig Walter van Nus.

“Ik schilder altijd met olieverf eigenlijk wat ik op dat moment zie en voel en probeer dat op het doek te krijgen. Naar mate ik ouder wordt probeer ik wel het zonlicht en de tegenpool de schaduw te pakken.”

Ze heeft haar olieverfschilderijen geëxposeerd in de praktijk van de dierenarts in Krommenie (2009) en bij de podoloog in Alkmaar (2011). Op de jaarlijkse paasexpositie van schilderkring hing haar werk naast de schilderijen van Gerda de Boer en Ria Nooij, die ook lid van de Krommeniër Schilderkring zijn. En nu hangt het werk in Galerie Overstroom!

 

> Lees over Gerda de Boer
> Lees over Ria Nooij