logo-overstroom
expositie

Kunstenaar: Annelieke Loman

Vrije expressieAnnelieke Loman (Zwanenburg,1969)

Annelieke Loman werd opgeleid voor lerares basisonderwijs. In haar vrije tijd tekende en schilderde ze van jongs af aan. “Kunst heeft altijd mijn belangstelling gehad. Ik heb altijd goed naar kunst gekeken. Ik heb mezelf het schilderen geleerd. Vooral kleur vind ik belangrijk in een schilderij. De kleuren moeten boeiend zijn. Ik houd erg van de kleuren van de late Vincent van Gogh, zijn jaren in de Provence. Het mediterrane trekt me ook erg aan en is een geliefd onderwerp."
Vaak schilderde ze dieren. “Ik vond het leuk om de werkelijkheid een beetje te veranderen.” 
Maar werkzaam in het onderwijs heeft ze jaren nauwelijks meer geschilderd. Ze kreeg andere hobby's, later kinderen. Veel zaken die haar in beslag namen. “De kinderen werden groter en ik kreeg weer ruimte, tijd en zin om te schilderen.”
In 2013 begon ze weer. Het liefste schildert ze mediterrane landschappen. “Daarmee heb ik teruggevonden wat ik was kwijt geraakt, passie voor kunst.” Ze maakt kleurrijke schilderijen, figuratief en abstract met acryl- en olieverf op waterbasis.
Haar vader, Karel Loman, is op latere leeftijd gaan schilderen. In die tijd schilderde zij niet. Maar later is het “heel leuk dat ik dat samen kan doen met mijn vader. We inspireren elkaar."

Exposities

2014
-Bibliotheek van Duiven
-Lutherse kerk van Arnhem
-(samen met anderen) “Koop eens kunst” in Galerie Zuid te Harskamp

2015
- ‘De Medewerker’ (Centrum voor vrijwillige inzet en informele zorg) te Ede
-Duo-expositie met Karel Loman, SEC theater te Ede

2016
-kleine kerkje aan de dijk te Angeren, tijdens de kunstroute te Huissen/Angeren
-(samen met Karel Loman) boekhandel “Het Colofon” te Arnhem

2017
-“Dromen in Kleur”, expositie in Galerie Overstroom te Amsterdam

Zie meer: www.anneliekeloman.nl