logo-overstroom
expositie

Kunstenaar: Andres Cimas

Andres CimasAndres Cimas (geboren in Barcelona in 1979) woont en werkt in Amsterdam. Vanaf jonge leeftijd heeft hij een tomeloze drang om te schilderen en tekenen. Hij is vooral autodidact en heeft wel veel creatief werk en training gehad maar het schilderen heeft hij zichzelf geleerd.
De thema's in Cimas' schilderijen zijn zeer breed, variërend van de klassieke oudheid tot het heden. Hij wordt mede geïnspireerd door de geschiedenis van de beeldende kunst en de werken van bekende schilders door de eeuwen heen. In zijn werk is er een menging van realiteit en fictie. Het is zijn visie op het leven: een werkelijkheid, gefilterd door een droomwereld. Het zijn menselijke mythische figuren in een landschap met veelal een blauwe tint. Omdat het persoonlijk is heeft het een intiem karakter.
Cimas experimenteert met verschillende materialen, variërend van industriële verf, van natuurlijke was en archaïsche materialen, zoals kalkverf. Hij maakt ook gebruik van oude technieken zoals encaustiek schilderen (met bijenwas). Deze wijze van werken creëert diepte in zijn werk. Het beeld verandert wanneer je het punt van observeren wijzigt.
Zijn werk resulteert in een rijke verscheidenheid aan picturale stijlen en verftexturen met een onirisch karakter. Daarmee wordt verwezen naar irrationele kanten van de mens, het on- of onderbewuste, de intuïtie, de droom. zoals we bij de surrealisten vinden.
Andres Cimas: “Wanneer je je eraan overgeeft treed je als het ware het werk binnen en vindt dan iedere keer verschillende aspecten en betekenissen terwijl je onbewust je eigen interpretatie creëert van wat je ziet.”

Exposities:
In de afgelopen paar jaar onder andere in Barcelona, Londen, Parijs en München, en in Nederland in Amsterdam, Amersfoort en Rotterdam in kunstgaleries en in verschillende hotels. Voor het tweede achtereenvolgende jaar was afgelopen zomer een schilderij van hem te zien in het familiemuseum in Maastricht. Andres woont en heeft zijn atelier in Amsterdam.

Meer over Andres Ramos: www.andrescimas.com