logo-overstroom
expositie

Kunstenaar: Wim Drion

Wim Drion (Voorburg, 1946) woont in Amsterdam en op Paros in Griekenland.

Opleiding: Gerrit Rietveld Academie, grafisch werk en schilderen.

Was docent aan de Willem Koning Academie voor beeldende kunst en vormgeving in Rotterdam en aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem aan de opleiding voor architectuur.

Wim Drion over zijn schilderijen op de expositie Ode aan de zee: "Op het strand bij de zee krijg je met de lichtval van de Griekse zon altijd beweging. De zee speelt met het water, maakt schuim, geeft sfeer en kleur. Juist die constante beweging blijft mij fascineren. Het is en blijft een uitdaging om dit als thema in mijn werk centraal te stellen."

In publieke gebouwen in Amsterdam zoals bij de Universiteit van Amsterdam bij de faculteit Wiskunde en Informatica, het Politiebureau IJtunnel, het Queridohuis, het West-Indisch huis en op andere plaatsen voerde hij monumentale opdrachten uit (% regeling).

In de collecties van grote musea als het Stedelijk Museum Amsterdam, het Stedelijk Museum van Schiedam, het Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam, het Bonnefanten Museum in Maastricht en in de USA en Tsjechië is zijn werk opgenomen.

Exposities van het werk waren de laatste jaren vooral in Griekenland te zien. In 2015 participeerde hij zo in het “Orange Water Festival”, een reizende tentoonstelling met werk van Griekse en Nederlandse kunstenaars die neerstreken in Athene, op Kreta en Paros.

In 2013 was er met “Ode aan de Zee” een selectie in Galerie Overstroom te zien van werk geïnspireerd door Paros met de zee, zon, zand…. In 2016 liet Wim Drion met “Landschappen vol onbeperkte heimwee” werk zien dat geïnspireerd is door het Cycladen-eiland. En nu in 2018 gaat Wim Drion met ‘Netwerken’ verder met olieverfschilderijen die in abstractie de sfeer van het Griekse eiland met sterke kleuren en beelden van herhaling weergeven.

Wie meer en groter werk van hem wil zien wende zich tot de kunstenaar. Zijn atelier is op korte loopafstand van de galerie te bezoeken. Op Paros organiseert hij teken- en schilderworkshops.

Zie zijn website: http://st-ives.net/selected-art/drion