logo-overstroom
expositie

Expositie

2020

Juni

Expositie “Reizen in lijnen” van Ina Brekelmans (tekeningen, grafiek)
De tentoonstelling is van zondag 14 juni – zondag 28 juni

De opening is op zaterdag 13 juni om 17.00 uur.

 

Mei

Expositie “Papier en porselein” van Judith de Vries (kleurrijk keramiek) en Trees van Mansfeld (kleurrijke knipsels).

De tentoonstelling is van zaterdag 9 mei – zondag 24 mei. We doen mee aan de Open Oost Expositie 2020.

De opening is op zaterdag 9 mei om 17.00 uur.

 

Maart - april

Uitgesteld vanwege het coronavirus! Expositie “Hoogwatergeul”van Reinier Kamphuis, acryl-, gouache- en olieverf op verschillende dragers.

De tentoonstelling is van zondag 29 maart – zondag 12 april.

De opening is op zaterdag 28 maart om 17.00 uur.

 

Februari - maart

Expositie “Botanische grafiek” van Jops Jacobs, Met etsen en andere afbeeldingen vanuit de natuur.

De tentoonstelling is van zaterdag 22 februari t/m zondag 8 maart

De opening is op 22 feb om 17.00 uur

 

Januari - februari

Expositie “Hans Gritter: Binnen en buiten, in olieverf en aquarel”. Met schilderijen van naakten, stadsgezichten en landschappen in Nederland en Israël.

De tentoonstelling is van zaterdag 18 januari t/m zondag 2 februari.

De opening is op zaterdag 18 januari om 17.00 uur

 

2019

November

Expositie "Mens en natuur" van olieverfschilderijen van Jan van Essen. Met portretten en krachtige schilderijen van fruit, groente, bomen en dieren.

De tentoonstelling is van zaterdag 16 november t/m zondag 1 december.

De opening is op zaterdag 16 november om 17.00 uur

 

Oktober

Expositie “Groot en klein uit een werkzaam leven” van Marja Gerritsen. Met groter en kleiner werk met olieverf, acryl, krijt op doek, hout, papier. Zacht en transparante werken, soms met woorden en ontstaan op het Franse platteland, in haar atelier, in de polder, in haar hoofd.

De tentoonstelling is van zaterdag 5 oktober t/m zondag 20 oktober.

De opening is op zaterdag 5 oktober om 17.00 uur

 

Augustus

Expositie 'Mutaciones' van de Chileense schilder Jorge Herrera Fuentealba met werk in spray en acryl markers. Werk voorbij abstract dat de verschillende elementen reorganiseert in nieuwe constellaties of ruimtes.
De tentoonstelling is van zaterdag 24 augustus tot en met zondag 8 september.

De opening is op zaterdag 24 augustus om 17.00 uur

 

Juli

Zomergast in Galerie Overstroom: Hedendaagse fotografen en fotografie kunst van Gallery Sandvoort.
Deze gastexpositie is van donderdag 25 juli tot en met zondag 18 augustus, open donderdag – zondag 13 -18 uur.

De opening is op vrijdag 26 juli om 17.00 uur.

 

Juni

Verwacht: Expositie "Zo zie ik. Zie zo!" van pastels van mensen, dieren en de stad (vooral Amsterdam) van Sylvia van Berkel. De tentoonstelling is van zaterdag 8 juni tot en met zondag 23 juni.

De opening is op zaterdag 8 juni om 17.00 uur

 

Mei

Expositie 'Rolling in the deep' van collages van Tamara Dekker. Veelkleurige verhalen in afbeeldingen vol figuren.
De tentoonstelling is van vrijdag 3 mei tot en met zondag 19 mei.

De opening is op vrijdag 3 mei om 17.00 uur

 

Maart - april

Expositie “Veelbewogen” van Corri Janssen met een breed pallet aan werk in verschillende technieken: aquatel en inkt, collage, pastelkrijt en linoleumsnede.
Het gaat om muziek, landschappen, planten en bloemen, dieren en mensen (waaronder portretten en naakten).
De tentoonstelling is van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april.

De opening is op zaterdag 30 maart om 17.00 uur

 

Februari

Expositie ‘Bearepoat moetet Pompeblêd’ van Albertine Feenstra met olieverfschilderijen van de bereklauw en de waterlelie. Zo laat ze de natuur van Friesland zien. Maar ook komen de Friese stadsgezichten en stadstaferelen aan bod bij deze naturel realistische beelden.
De tentoonstelling is van zaterdag 16 februari tot en met 3 maart

De opening is op 16 februari om 17 uur

 

Januari

Expositie 'Undercurrent – Onderstroming’ van Rik Lina met schilderijen geïnspireerd op koralen, de bouwers van gigantische koraalriffen. Het zijn bloemstukken van een koraalwereld in oorlog waarbij de beweging van de kleuren het wint van de vorm. De titel betreft de onderstromingen van de oceanen die deze riffen verbinden - maar ook de plek binnen de kunstwereld die Rik Lina inneemt, verbonden met een onderstroom van het internationaal actueel surrealisme.

De tentoonstelling is van zaterdag 12 januari tot en met zondag 27 januari 2019.

De opening is op 12 januari om 17 uur.

 

2018

December

Expositie 'De rode draad’. ”I’m a fucking delicate flower “ van olieverfschilderijen en draadfiguren van Marianne Wagemaker. Ze schildert ze schaamteloos achter de ramen vandaan. Van duf naar hip, van oud naar eigentijds. Ze laat ze van alle kanten zien in al hun pracht en praal. Net als de draadvrouwen die op de tentoonstelling te bewonderen zijn. Vrouwen met lef, muzen die je verwarmen, rondingen die er mogen wezen. Laat alle schroom varen. Kom gewoon kijken.

De opening is op zaterdag 1 december om 17.00 uur.

De tentoonstelling is van zaterdag 1 december tot en met zondag 16 december

 

Oktober

“Kijken door de Bouwende Stad” prints van Hilly van Eerten. Het is recente grafiek in kleur waarin Hilly van Eerten eigen foto's van de ‘Stad die Bouwt’ heeft bewerkt, geknipt, afgesneden - en in een aantal beeldlagen met hun eigen kleur over elkaar heen gelegd. Zo ontstaan er heel eigen prenten van de moderne stad, waarin van alles te ontdekken en te herkennen is.

De opening is op zaterdag 27 oktober om 17.00 uur.

De tentoonstelling is van zsterdag 27 oktober tot en met zondag 18 november

 

September

“Raakpunten” schilderijen van Gerrit Faber. 
Hij schildert mensen, stadsgezichten, schepen en het landschap. Gerrit Faber haalt uit zijn waarneming datgene wat voor hem de essentie is. De blik of lichaamstaal van een model, het ritme van terugkerende elementen in een gebouw, de kracht van een schip of de schaduwplekken van een boom op het wegdek. “Ik vertrek vanuit de waarneming en pak de kern door de uitsnede, de kleurwerking of het perspectief.”

De opening is op zaterdag 22 september om 17.00 uur.

De tentoonstelling is van zondag 23 september tot en met zondag 7 oktober

 

Juni

“Grote Gezichten” viltkunst van Nora van Klingeren
Nora van Klingeren maakt van zelf vervaardigde vervilte wol, handgeschilderde en gezeefdrukte zijde veelkleurige, bijna abstracte ‘schilderijen’ van grote gezichten van mensen, steden en landen, natuur en seizoenen.

De opening is op zaterdag 2 juni om 17.00 uur.

De tentoonstelling is van zondag 2 juni tot en met zondag 17 juni

 

April

Expositie “VIXI of realiteit?” van olieverfschilderijen van Victoria Sybrandi. VIXI Victoria Sybrandi toont met haar realistische olieverfschilderijen gebeurtenissen in een verrassende en soms komische context. Door te spelen met waarheid en hypocrisie, macht en onmacht en zin en waanzin weet VIXI herkenbare situaties weer te geven en stelt zij zichzelf én de kijker de vraag of de geschiedenis zich herhaalt.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 28 april om 17.00 uur
.

De tentoonstelling is van zondag 29 april tot en met zondag 13 mei 2018

 

 

Februari

Expositie "Netwerken" van schilderijen van Wim Drion. Zijn nieuwe olieverfschilderijen zijn geïnspireerd op kleurrijke vissersnetten. Vooral de helderheid – een spel van kleur en ritme en herhaling die welhaast een abstractie vormen - inspireerde hem. Abstractie met genoeg mogelijkheden voor ieders eigen verbeelding.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 3 maart om 17.00 uur

De tentoonstelling is van korte duur: zondag 4 tot en met zondag 11 maart 2018

 

Januari

Expositie "De Miniatuurwerelden van Willemien Schroot, - kabinetten, schilderijen, marionetten": kunst van miniatuurhuizen, naast schilderijen en metalen marionetten. De kunstenares Willemien Schroot (1960) verbeeldt in miniatuurwerelden huisculturen met miniatuurdieren. Ook van haar in deze expositie geschilderde stillevens, metalen marionetten en enge beesten.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 13 januari 17 uur

Expositie 14 - 28 januari 2018.

 

2017

November

Expositie "Wie ben je": zelfportretten van de schrijfster en kunstenares Aafke Steenhuis (70) naar aanleiding van haar jongste boek “Wie ben je” met dagboekfragmenten van jong (11 jaar) naar nu. Aangevuld met tekeningen en schilderijen van waar ze al was: Groningen, Latijns Amerika, Middellandse Zeelanden. En afbeeldingen van haar ‘mijn oorlog’.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 25 november 17 uur

Expositie 26 november - 10 december.

 

Oktober

Marijke Hoenderdos werd in Amsterdam (1941 ) geboren “tussen de schilderijen van mijn vader Ko Hoenderdos. Als kleuter was ik al bezig een tube witte verf op te eten.”
Haar werk is vol van taferelen van kroegen en terrassen, dans en toneel. Met het maken van portretten wilde ze het eigen karakter van iemand treffen. Soms waren het schetsjes die in een paar minuten ontmoetingen op vakanties vastlegden. Zomers maakte ze veel werk, vooral aquarellen, van mooie karakteristieke plekken in Amsterdam en stadsgezichten en landschappen in het buitenland.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 14 oktober om 17.00 uur

Expositie zondag 15 oktober t/m zondag 29 oktober

 

September

Gavino Aguirre is beeldhouwer en schilder in Cusco, Peru. Onder de titel Inca Droom exposeert hij schilderijen in eeuwenoude traditie van de Inkas op een moderne wijze. " Ik Ïeg mij er op toe de Inka allegorieën en mythen plastisch te vertalen. Met behulp van stoffen en doeken, verf en palet geef ik concrete vorm aan wat in mijn verbeelding naar voren komt. "

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 9 september om 17.00 uur

Expositie zondag 10 september mei t/m zondag 24 september

 

 

Mei

Kiek Jansen exposeert onder de titel ‘Ogentroost’ penseel-tekeningen met O. I. inkt op papier, houtskool tekeningen en olieverfschilderijen van bloemen die ze in haar jeugd vond in de weilanden, langs korenvelden en beken en in de moerassen van de Grote Peel. Bloemen die je nu nog met moeite vindt en die in die tijd zeer gewoon waren.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 20 mei om 17.00 uur

Expositie zondag 21 mei t/m zondag 4 juni

 

 

April

Irene Hertel exposeert onder de titel ‘Wind en wolken, lucht en land’ landschappen in zeefdruk-mono print en acryl. Ze maakte jarenlang zeefdrukken van dierenportretten, in heldere en vrolijke kleuren. Toen was de vreugde op en kwamen er landschappen opborrelen, alleen in zwart en wit. Het mengen van deze non-kleuren creëert de prachtigste grijstinten die door “gestuurd toeval” stromen en wervelen over het doek en worden wolken en water of land met eindeloze verten. Intussen sluipt er weer kleur in het werk: wolkenhemels met een kleine, rode vlieger: “een spoor van vreugde!”

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 8 april om 17.00 uur

Expositie zondag 9 april – zondag 23 april

 

 

Februari

Heleen van Deenen schildert meestal kleurrijk figuratief in diverse stijlen: fantasielandschappen of afbeeldingen die je op meerdere manieren kunt bekijken. De laatste tijd maakt ze meer portretten, de stijl is meestal expressionistisch. Behalve het medium acrylverf, gebruikt zij vaak pastel, lak en houtskool. De expositie “Verschilderen” heet zo omdat haar werk een lange aanloop heeft waarbij telkens er een nieuwe laag overheen komt. Het keramiek bestaat vooral uit ruwe, ongepolijste vormen die op dieren lijken. Het zijn fantasie-figuren, waarin speelsheid de boventoon voert.

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 25 februari 2017 om 17.00 uur

Expositie zondag 24 februari – zondag 12 maart 2017

 

 

Januari

Annelieke Loman schildert het mediterrane landschap in kleurrijke schilderijen, figuratief en abstract met acryl- en olieverf op waterbasis. Voor haar moeten de kleuren boeiend zijn. “Ik houd erg van de kleuren van de late Vincent van Gogh, zijn jaren in de Provence. Het mediterrane trekt me ook erg aan en is een geliefd onderwerp."

Hartelijk welkom bij de opening zaterdag 14 januari 2017 om 17.00 uur
met inleidende woorden van schilder en vader Karel Loman. Het ensemble Palpita speelt met zang en gitaren Portugese fado muziek.

Expositie zondag 15 januari – zondag 29 januari 2017

 

 

2016

 

November

Andres Cimas schildert een menging van realiteit en fictie, van de klassieke oudheid tot het heden. Het zijn menselijke mythische figuren in een landschap met veelal een blauwe tint. Omdat het persoonlijk is heeft het een intiem karakter.

Opening zaterdag 19 november om 17.00 uur met woord en muziek.
Expositie zondag 20 november– 4 december: " Dama en Azul”

 

Oktober

Bea van Huijstee schildert de mens en haar ‘familiealbum’ is een bron van inspiratie. Het is een intieme expositie met grote schilderijen. “Mijn schilderen is de verbeelding van het leven en de mensen om mij, in het verleden en het heden.

Opening zaterdag 8 oktober om 17.00 uur.
Expositie zondag 9 t/m 23 oktober: "Alter Ego”


Augustus

Bonne ten Kate geeft aan oud, afgedankt materiaal een nieuwe betekenis. Oud ijzer, koper, brons, papier maché en hout van oude spullen zoals gereedschap en machineonderdelen krijgen een andere betekenis. De metalen schep transformeert zo in een gezicht of masker. Maar iedereen mag er in zien wat er in gezien kan worden.

Opening zaterdag 27 augustus om 17.00 uur.
Expositie zondag 28 augustus t/m 11 september: "Gereedschap voor mijn gedachten”

 

Juni

Kunstenaarsgroep Networks uit Canberra (Australië) exposeert werken in textielkunst overlappend met sculptuur, afdruk technieken en uitvoerende kunst. De kunstenaars reageren in hun werk op het idee van ‘begeerte’: het verlangen naar iets wat je niet toekomt. Het gaat niet alleen om objecten maar ook sociale relaties. Risico, gevaar, afgunst, lust, begeerte en zondigheid en zelfbeheersing spelen mee.

Opening zaterdag 18 juni om 17.00 uur. Monique van Nieuwland, één van de kunstenaars, leidt het werk in met een gedicht en een toelichting
.
Expositie zondag 19 t/m 26 juni : "Covet / Begeerte”

 

April- mei

Aafke Steenhuis exposeert haar tekeningen en schilderijen van het IJ en van Amsterdam Noord onder de titel “De magie van het IJ”. Het werk hoort bij het nieuwe boek van Aafke Steenhuis: De magie van het IJ - Panorama Amsterdam Noord (uitgever Philip Elchers, Groningen) . Het zijn beelden van het IJ, Amsterdam Noord en het omringende Waterland

Opening zaterdag 30 april om 17.00 uur met een inleiding van Peter Paul de Baar, hoofdredacteur van het tijdschrift Ons Amsterdam en gitaarmuziek van Jan Joost Teunissen.
Expositie zondag 1 mei t/m zondag 15 mei.

 

April

Wim Drion exposeert onder de titel “Landschappen vol onbeperkte heimwee” nieuwe schilderijen. Van wat hij om zich heen zag op zijn geliefde Griekse eiland Paros maakte hij verbeeldingen. Het zijn grote en kleine kleurrijke werken van landschappen, lucht en zee, zon en maan. Het zijn geen direct herkenbare realistische afbeeldingen, maar zijn interpretaties, zijn verbeelding, waar(in) een ieder zijn eigen verhaal in kan ontdekken.

Opening zaterdag 2 april om 17.00 uur.
Expositie zondag 3 april t/m zondag 17 april.

 

Februari

Veelzijdig Amsterdam

Moeder Wilma Zaaiman en zoon Bjørn Vijlbrief tonen hun ‘Veelzijdig Amsterdam’. Bjørn Vijlbrief laat foto’s van architectuur en straatbeelden zien. Wilma Zaaiman toont met schilderijen (olieverf, pastel, ei-tempera) van verschillende vrouwen het gekleurde gezicht van de stad. Uit haar grote collectie pentekeningen van Amsterdam laten we in de galerie vooral stadsbeelden van de buurt om de galerie heen zien.

Opening zaterdag 20 februari om 17.00 uur.
Expositie zondag 21 februari t/m zondag 6 maart.

Bij de opening houdt Remco Volkers een poëtische toespraak omlijst door Amsterdamse klanken.

 

Januari

“De kleurrijke erfenis van Peter Lem”. Zoon Peter Lem exposeert het werk van zijn vader. Peter Lem (1922-2010) werkte reclametekenaar/illustrator maar naast het commerciële werk heeft hij een klein, maar heel persoonlijk en oorspronkelijk oeuvre gemaakt met de materialen uit het reclamewerk: potlood, stiften, inkt, plakkaatverf. Zijn vrije werk bestaat uit tekeningen van knotwilgen, (zelf)portretten en veel collages en abstracte vormen. Architectuur en de stad werd later het hoofdthema in zijn werk.

Opening zaterdag 16 januari om 17.00 uur.
Expositie Zondag 17 t/m 31 januari 2016.

 

2015

November

In Galerie Overstroom exposeert onder titel “Park en portret” Marianne Pruimboom olieverfschilderijen. Een keur uit haar werk van vroeger en van de laatste jaren: De kleur van de natuur, veel groen van het park en spiegeling in de vijvers. De weidsheid van het landschap van haar geboorte eiland Wieringen. De gezichten van de mensen die je van het doek aankijken of mijmerend in de verte staren.

Opening zaterdag 21 november om 17.00 uur
Expositie 22 november t/m 6 december 2015

 

Oktober

In Galerie Overstroom exposeert onder titel “Autumn” Daphne Verheijke olieverfschilderijen. Het werk van Daphne Verheijke geeft ruimte en kleuren van de natuur, vooral water en licht. Veel werk is in eerste aanblik abstract. De laatste tijd wordt ook figuratief werk gemaakt.

Opening zaterdag 10 oktober om 17.00 uur
Expositie 11 t/m 25 oktober 2015

 

Augustus

In Galerie Overstroom exposeert onder titel “Kleurstof” Kiek Jansen olieverfschilderijen en collages Het werk van Kiek Jansen geeft kleurrijk verbeelding aan haar gevoelens in situaties van nu en vroeger.
Opening zaterdag 29 augustus om 17.00 uur
Expositie 30 augustus t/m 13 september 2015

 

Mei

In Galerie Overstroom exposeren onder de titel “Steen en metaalAnna van Praag met etsen en Kees Reek met beeldhouwwerk. De etsen van Anna van Praag tonen de lijnen van de industriële thematiek van vooral in en om Amsterdam. Het beeldhouwen van Kees Reek is rechtstreeks hakken van abstracte en (semi-)figuratieve vormen.

Expositie 2 – 24 mei 2015 Opening vrijdag 1 mei 17 00 uur.

Galerie Overstroom doet mee met De Open Ateliers Centrum Oost (de Oosterpark-, de Plantage-, Kadijken, Weesper- en Dapperbuurt) in het weekeinde van 2 en 3 mei 2015.

 

Maart

In Galerie Overstroom exposeren onder de titel “Kleur uit Krommenie” drie leden van de Krommeniër Schilderskring: -Gerda de Boer met aquarellen van tuinen en bloemen -Ria Nooij met zeer gevarieerd werk met aquarel en acryl, abstract en figuratief - Jeanne Betlem met olieverfschilderijen van warme, kleurige dieren, landschappen en mensen Opening zaterdag 15 maart 2015 om 17 uur

Expositie 16 maart – 5 april, vrijdag - zondag 13 – 18 uur

 

Februari

In Galerie Overstroom exposeert onder de titel “Colorido Rozengracht” de Braziliaanse architect en schilder José Stênio Burgos olieverfschilderijen die hij de laatste jaren maakte op en bij de Amsterdamse Rozengracht. Opening zaterdag 7 februari 2015 om 17 uur

Expositie 7 februari t/m 1 maart, vrijdag- zondag 13 – 18 uur

 

2014

November

In Galerie Overstroom exposeren onder de titel “Uit de klei getrokken” Friese kunstenaars Gerda Douma met olieverfschilderijen en Gelske Koopmans met keramiek.
Opening zaterdag 22 november om 17 uur

Expositie 22 november t/m 14 december 2014

 

Oktober

In Galerie Overstroom exposeert Nella Montfoort olieverfschilderijen over liefde en haat onder de titel DROOMTHEATER
zaterdag 4 oktober 17.00 uur opening

Expositie 4 oktober t/m 26 oktober 2014

 

Augustus

In Galerie Overstroom exposeert Aafke Steenhuis schilderijen van haar boek DE EEMS, EEN STROOM VAN BEELDEN
zaterdag 16 augustus 17.00 uur sfeervolle opening met de Eemsbalade

Expositie 16 augustus t/m 7 september

 

Mei

In Galerie Overstroom "Neolithicum"
zaterdag 10 mei 17.00 uur opening expositie schilderijen Cor Buisman

Expositie 10 mei – 1 juni 2014

 

April

In Galerie Overstroom "Selectie" Expositie
Paaszondag- en paasmaandagmiddag 20 en 21 april
met een selectie uit alle voorgaande exposities in Galerie Overstroom

 

Maart

In Galerie Overstroom
zaterdag 1 maart 17.00 uur opening expositie acrylschilderijen Nelleke Seeder

"Kleur bekennen"

Expositie 1 - 23 maart 2014

 

Januari

In Galerie Overstroom
zaterdag 18 januari 17.00 uur opening expositie kleuretsen, houtsnedes en aquarellen Marijke Oomen:

"Helder en blauw"

Expositie 18 januari tot en met 9 februari 2014

 

2013

November

In Galerie Overstroom
zaterdag 23 november 17.00 uur opening expositie schilderijen Wim Drion:

"Ode aan de zee"

Expositie 23 november tot en met 15 december 2013

 

Oktober

In Galerie Overstroom
zaterdag 12 oktober  17.00 uur opening expositie acrylschilderijen Manon van Leuven: 

"Marabouts"

Expositie 12 oktober tot en met 3 november 2013

 

Augustus

In Galerie Overstroom
zaterdag 17 augustus 17.00 uur opening foto-expositie Janneke van der Meulen:

"New York, april 2013"

Expositie 17 augustus tot en met 8 september 2013

 

Juni

In Galerie Overstroom
zaterdag 29 juni 17.00 uur opening expositie acrylschilderijen van Stan Goes:

"Aan Zee"
Expositie 29 juni tot en met 21 juli 2013

 

April

In Galerie Overstroom
zaterdag 27 april 17.00 uur opening expositie foto's van Joost Raaff:

"Tijdloos leven en dromen"
Expositie 27 april tot en met (maandag!) 20 mei 2013

 

Februari

In Galerie Overstroom
2 februari 17.00 uur opening expositie van schilderijen van Ina Baaijens:

"Zeeuwse trots"
Expositie 2 tot en met 24 februari 2013

 

2012

November

In Galerie Overstroom
17 november 15.00 uur opening expositie van schilderijen van Albertine Feenstra :

Stadstaferelen
Expositie 17 november tot en met 9 december 2012